Kantonalni odbor aSDA USK
nedjelja, 25 Februar 2018 09:36

KO ASDA USK: Nakon 3 izgubljena mjeseca, Vlada odustaje od kredita za Kantonalnu bolnicu i prihvata naše rješenje Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Vanredno skupštinsko zasjedanje, zakazano za nedjelju, trebalo je da se bavi rješavanjem nagomilanih finansijskih problema Kantonalne bolnice novim kreditnim zaduženjem od 13 miliona KM kako je najavljivao premijer Rošić.

Ali, od toga neće biti ništa, jer se potvrdilo da smo mi iz A SDA bili u pravu, tvrdeći da to neće moći, što je i kantonalni pravobranilac potvrdio svojim mišljenjem, nego upravo onako kako su predlagali skupštinski zastupnici A SDA koji će i na sutrašnjoj sjednici zastupati raniji stav u vezi s ovim problemom Kantonalne bolnice.

Ne tako davno, uposlenici Kantonalne bolnice su protestnim okupljanjima pritiskali nas iz opozicije da prihvatimo kredit za Kantonalnu bolnicu. Mi smo predlagali druga rješenja, a Vlada je ta rješenja prihvatila nakon 3 izgubljena mjeseca u sopstvenim lažima.

Neka se svi oni koji su zaradili prekršajne prijave kada su se u ime određenih skupina okupili pred Skupštinom USK i vrijeđali pojedine zastupnike sada obrate premijeru Rošiću i pitaju ga zašto Vlada odustaje od kreditiranja.

Dragi građani i građanke, sutra ćemo na Skupštini Unsko-sanskog kantona raspravljati o odustajanju Vlade od kredita u visini od 13 mil. KM i našeg prijedloga koji je prvi u nizu koraka osposobljavanja Kantonalne bolnice.

 

 

 

Read 240 times