Kantonalni odbor aSDA USK
petak, 24 Mart 2017 15:49

Press konferencija: Zastupnici ASDA o „neradu“ Skupštine USK Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kako je istaknuto na današnjoj vanrednoj press konferenciji Kluba zastupnika Stranke demokratske aktivnosti u Skupšini Unsko-sanskog kanton, današnje ne usvajanje dnevnog reda za sjednicu Skupštine USK-a je razlog zbog kojeg se traži ostavka kantonalnog premijera Huseina Rošića.

„Smatramo da je Vlada svojim ne radom dovela kanton u vrlo tešku situaciju da to nije pošteno prema građanima“kazao je predsjednik Kluba zastupnika A SDA Rasim Pajić.

Po riječima zastupnika Admira Hadžipašića, prijedlog Vlade oko rješenja DI „SANICE“ je nezakonit i nisu ispoštovani kriteriji kod odabira strateškog partnera.

„Znamo svi da ima još zainteresiranih ponuđača, koje se bave drvnom industrijom, ali se nudi firma koja ima betonaru u Sarajevu, dok se druge strateške partnere koji se bave ovom djelatnošću se odbacuju“istaknuo je.

Zastupnik dr. Hajrudin Halilović se osvrno na Prijedlog budžeta za koji je kazao da nije ravnomjeran kada su općine USK-a u pitanju, te da je Grad Bihać sasvim izostavljen. On je zatražio od Vlade da prebaci namjenska sredstva namjenjena Kantonalnoj bolnici „dr.Irfan Ljubijankić“

Poražavajuća je činjenica da je već nekoliko mjeseci Skupština Unsko- sanskog kantona prepoznatljiva po održavanju vanrednih sjednica koje se održavaju noću, istaknuto je na današnjoj press konferenciji Kluba zastupnika Stranke demokratske aktivnosti.

 

 

 

 

Read 3184 times Last modified on petak, 24 Mart 2017 15:53