Kantonalni odbor aSDA USK
četvrtak, 10 Novembar 2016 07:59

Zastupnik Emrić: Zahtijevamo konkretne aktivnosti na uspostavi GP Tržačka Raštela Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Na današnjoj 37. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zastupnik Stranke demokratske aktivnosti Jasmin Emrić izrazio je nezadovoljstvo odgovorom Uprave za indirektno oporezivanje na pitanje vezano za otvaranje Graničnog prijelaza Tržačka Raštela- Kordunski Ljeskovac.

–„U odgovoru se navodi,  a Vijeće ministara  je to samo ponovilo, svega nekoliko radnji koje je Uprava poduzela u ovom postupku. Potpuno je pogrešan navod Uprave za indirektno oporezivanje da je ista obezbijedila osnovne uvjete za početak rada ovog graničnog prijelaza. Ja sam posjetio predmetni granični prijelaz i uvjerio se da su u toku tek zemljani radovi i iskopi, te da za početak rada tek treba obezbijediti uvjete i pribaviti neophodnu urbanističko-građevinsku dokumentaciju“, rekao je zastupnik Emrić.

S obzirom na nezadovoljstvo učinjenim kao i samim odgovorom, Emrić je postavio dopunsko pitanje, a Upravi za indirektno oporezivanje dostavio je na znanje očitovanje Općine Cazin, koje je zatražio radi provjere stanja postupaka pribavljanja urbanističko-građevinske dokumentacije.

Zamolivši Upravu i Vijeće ministara da odgovornije i ozbiljnije pristupe realizaciji zaključaka koje je usvojio Predstavnički dom u vezi graničnog prijelaza Tržačka Raštela te da izrađuju vjerodostojne i kompletne odgovore na poslanička pitanja, zastupnik Emrić je izrazio nadu da će odugovlačenje i zanemarivanje ovog pitanja konačno prestati te istaknuo da on i Stranka demokratrske aktivnosti BiH svakako neće prestati s istrajavati na tome.

Read 1181 times