Kantonalni odbor aSDA USK
petak, 21 Oktobar 2016 08:20

Čestitka za godišnjicu formiranja 5. Korpusa Armije R BiH Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U povodu 24. godišnjice formiranja 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, moralna i građanska dužnost ovih ali i budućih generacija Krajišnika jeste čuvanje od zaborava svih naših heroja koji su u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu ugradili sebe u naš 5. Korpus,  u odbranu naše Krajine i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

U skladu sa ovom najčasnijom dužnošću čuvanja naše historije od zaborava i obavezom prenošenja istine o herojskoj borbi pripadnika 5. Korpusa na očuvanju naše Krajiške teritorije slobodnom i jedinstvenom sa ostalim dijelovima države Bosne i Hercegovine, i mi u STRANCI DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-SDA dajemo svoj doprinos ovom plemenitom cilju.

U tom kontekstu, u svoje lično ime, u ime svih članova i simpatizera STRANKE DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-SDA, uz iskrenu zahvalnost na svemu što su učinili za naš opstanak na svom ratnom putu, upućujem iskrene čestitke svim demobilisanim borcima 5. Korpusa Armije R BiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca, svim krajiškim patriotama, kao i svim građanima Unsko-sanskog kantona povodom 24-e godišnjice historijskog formiranja naše SILE NEBESKE.

Posebnu zahvalnost upućujemo svim onim pripadnicima 5. Korpusa koji su na tom putu opstojnosti naroda i Države dali svoje živote i molimo Boga dragoga da im podari vječni mir...

PREDSJEDNIK KANTONALNOG ODBORA
                    Jasmin Emrić, dipl. ing.geod.

Read 872 times