Kantonalni odbor aSDA USK
subota, 10 Septembar 2016 23:19

Predstavljeni kandidati A SDA za Općinsko vijeće Bužim Featured

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Hoćemo bolji, napredniji, uređeniji i sretniji Bužim- osnovna je poruka kandidata Stranke demokratske aktivnosti za Općinsko vijeće Bužim. Lista s kojom A SDA izlazi na Općinske izbore predstavljena je građanima Bužima od kojih se očekuje podrška u radu za promjene u ovoj općini.

Kako je istaknuo predsjednik Kantonalnog odbora A SDA Jasmin Emrić, jako je puno stvari s kojima Bužimljani nisu i ne mogu biti zadovoljni. Brojni projekti su predugo na čekanju, Bužim stagnira, opća atmosfera je loša, nepravda i iskrivljene vrijednosti se više ne mogu tolerisati i krajnje je vrijeme da ova općina sa najmlađom populacijom u BiH pokaže svoj pravi potencijal i postigne potreban zaokret u razvoju.

U ime predsjedništva A SDA BiH obratio se dr. Hajrudin Halilović koji je naglasio da se ova stranka zalaže za cjelovite promjene u društvu koje moraju krenuti od lokalnih zajednica i da svi problemi moraju biti nazvani pravim imenima jer se jedino tako mogu početi riješavati. Stranka demokratske aktivnosti Bužim svoju podršku na općinskim izborima dat će nezavisnom kandidatu za načelnika općine Bužim Zikriji Durakoviću. -„Bužim je sredina u kojoj su oduvijek živjeli vrijedni i marljivi ljudi koji nisu nikada kalkulisali kada je patriotizam u pitanju, a patriotizam podrazumijeva i najbolje uređenu i najnapredniju zajednicu.

Čvrstim zajedništvom mi možemo postići taj cilj“, istaknuo je Duraković u svome obraćanju. Skup u Bužimu završen je vedrom i pozitivnom porukom: Zajedno smo jači!

 

 

 

Read 2734 times