Kantonalni odbor aSDA USK
petak, 19 Avgust 2016 16:02

Neka direktori vrate nezakonito stečena sredstva od enormno visokih plata! Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Prijedlog Zakona o plaćama i naknadama članova organa upravljanja nije ništa više od jeftinog političkog poteza s obzirom da već postoji Odluka koja ograničava primanja svih direktora i organa upravljanja, istaknuto je na danas održanoj press konferenciji Stranke demokratske aktivnosti USK.

Zanimljivo je da istu Odluku nisu poštovali upravo direktori koji pripadaju trenutnoj vladajućoj strukturi jer je poznato da direktori pojedinih domova zdravlja, Zavoda zdravstvenog osiguranja, Kantonalne bolnice i sličnih ustanova primaju plate od šest ili više hiljada maraka.

S druge strane, direktori imenovani ispred A SDA; Unsko- sanske šume, Direkcija za ceste USK, Socijalno- pedagoška životna zajednica i Lječilište Gata, istu su Odluku ispoštovali odmah po donošenju i izvršili smanjenje plata.  

Stranka demokratske aktivnosti podržava donošenje ovog Zakona, ali smatramo da taj korak ne amnestira direktore koji nisu poštovali Odluku ranijeg saziva Vlade USK i Skupštine, te tražimo da isti podnesu ostavke i nezakonito stečena financijska sredstva vrate u Budžet  ustanova na čijem su čelu.

Bio bi to istinski moralan čin i jedini način da trenutno vladajuća struktura pokaže da se ne radi o još jednom jeftinom medijskom istupu kakvima nas obasipaju.

Read 2073 times