Kantonalni odbor aSDA USK
srijeda, 13 Juli 2016 00:00

Press konferencija KO A SDA: Nastavljamo svoje političko djelovanje u punom kapacitetu! Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U Kantonalnom odboru Stranke demokratske aktivnosti USK danas je održana press konferencija na kojoj je izražena zahvalnost ministrima ove stranke u Vladi USK koji su razriješeni dužnosti na vanrednoj sjednici Skupštine USK održanoj u nedjelju. Kako je istaknuo predsjednik Kantonalnog odbora Jasmin Emrić, ministri A SDA su svoj posao obavljali pošteno i profesionalno kako i nalažu principi djelovanja ove stranke.

–„Na zasjedanju vanredne sjednice Skupštine se nisu mogle čuti nikakve zamjerke na rad naših ministara jer ih i nema. Oni za sobom ostavljaju dobre rezultate i proteklu godinu, koliko su obnašali ove funkcije, ispunili su marljivim radom na čemu smo im mi zahvalni“, kazao je.

O svome radu u najkraćim su crtama govorili i smijenjeni ministri Zikrija Duraković, Vid Šandić, Sabina Beganović i Tahir Nuhić. Istaknuvši neke od najznačajnijih projekata naglasili su da svojim nasljednicima žele uspješan rad i da nastave tamo gdje su oni zaustavljeni, kako građani USK ne bi trpjeli štete zbog nastale krize u vlasti.

Istaknuto je takođe, da ministrima A SDA nije ostavljena mogućnost da se obrate javnosti s obzirom da na posljednju sjednicu Skupštine nisu bili ni pozvani te da upravo iz poštovanja prema građanima transparentno odlaze sa svojih dužnosti.

-„Mi nastavljamo s radom ispunjavajući sve obaveze i dužnosti koje smo preuzeli od građana na izborima i A SDA djeluje punim kapacitetom koristeći sve svoje potencijale. Vrlo smo jak i važan faktor u vlasti Unsko- sanskog kantona i znamo to cijeniti te će i naš rad biti usklađen s ovim činjenicama“, naglasio je predsjednik Emrić. On je dodao da je A SDA s posljednjim političkim dešavanjima u suštini ojačana i još spremnija za nadolazeće lokalne izbore na kojima će potvrditi svoj ekspanzivan rast i napredak u svakom smislu.

 

 

 

Read 4844 times Last modified on srijeda, 27 Juli 2016 16:19