nedjelja, 25 Februar 2018 09:35

Svečano obilježena 10. godišnjica A SDA Unsko-sanskog kantona

Hrabrost, poštenje, marljiv i predan rad, ono su što treba Bosna i Hercegovina i to je jedini ispravan put s kojim građani ove zemlje mogu promijeniti sadašnje stanje, osnovna je poruka svečanosti s kojom je u Bihaću obilježena deseta godišnjica od osnivanja Stranke demokratske aktivnosti.

Kako je u svojoj čestitki naglasio predsjednik Gradske organizacije A SDA Bihać Ismet Kurić, dokazali smo da se u ovoj zemlji politika može voditi i časno i pošteno i postali smo faktori koji se itekako uvažava. Stranka demokratske aktivnosti, po riječima predsjednika Kantonalnog odbora A SDA USK Jasmina Emrića, uz radne rezultate, u proteklih deset goidna je razvijala i međustranački dijalog i pokazala i znanje i spremnost za kreiranje strateških ciljeva za razvoj i napredak države što je također, najbolji dokaz da vrijeme ove političke stranke tek dolazi i da će ona u skorije vrijeme postati i vodeći faktor razvoja u ovom dijelu BiH, ali i na njenom ukupnom teritoriju.

Jubilarnu godišnjicu čestitao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić istaknuvši još jednom zajedničko opredjeljenje za rad na jačanju i razvoju lokalnih zajednica i USK u cjelini.

Premijer Sarajevskog kantona Elmedin Konaković u svom je obraćanju istaknuo da se odgovoran rad itekako ističe i da je A SDA svoje programske ciljeve potkrijepila vidljivm rezultatima te da će  ubuduće zajedno djelovati i zajedno stvarati uvjete da se politike u BiH mijenjaju i gradi država po mjeri njenih građana.

Da je porazniji rezultat svih problema u BiH sve veći odlazak njenih građana, naglasio je predsjednik Stranke demokratske aktivnosti BiH mr. Nermin Ogrešević. On se u svom osvrtu na proteklih deset godina prisjetio početnog omaložavanja i oglušivanja vladajućih struktura na skretanje pažnje na brojne probleme u zemlji, te naveo da je upravo udaljenost vladajućih struktura od naroda i problem običnih građana, dovela do sadašnjeg stanja. Poručivši da je BiH kroz svoju historiju savladala brojne teške trenutke, ali je uvijek opstajala, predsjednik Ogrešević je naglasio da su u ovoj zemlji još uvijek živi veliki broj onih kojima nije problem žrtvovati se za nju, jednako srčano kao i dok su je branili od agresije, te da slijedi rad i borba koji će sigurno donijeti pobjedu onima kojima je jedini cilj uspješna, razvijena i uređena država u kojoj će jednakopravno živjeti svi njeni građani.

Svečanosti su , uz brojne članove i simpatizere A SDA, prisustovali i načelnici općina Bosanska Krupa, Bužim i Bosanski Petrovac.